Powered By Blogger

Previsio del temps a Torroella de Montgrí

Aquesta es la previsio per els propers vuit dies.
Imatge del radar de Catalunya a baix de tot de la pagina.

dilluns, 20 d’abril del 2009

Quebeques durant tres setmanes!

Finalment!! Penjo ja les fotos del viatge a Quebec.



He estat a moltissimes ciutats de la regio de Quebec, entre les quals les mes importants son Montreal, Quebec i Sherbrooke, pero tambe he estat a Stanstead, Saint Jean-sur-Reichelieu, Trois Rivieres, Magog, Coaticook, Chambly, Lenoxville, i un munt mes!



La part mes bonica sens dubte es el casc antic de la ciutat de Quebec, amb el seu castell i la seva fortificacio de la guerra dels francesos contra els anglesos durant el secle 16 i 17. El castell de Frontenac el mes bonic que he vist.



A la part de Montreal, la zona olimpica que va servir com a seu dels jocs olimpics del '72, es la part mes innovadora de la ciutat, la part mes bonica es la de la vella Montreal que seria el casc antic.



Dins de la zona olimpica hi ha el Biodome, el jardi Botanic i l'Insectarium. Al Biodome s'hi troben les especies mes comunes del Canada i tambe algunes d'altres indrets del mon en el seu estat natural. Dins del jardi Botanic, moltes flors i en concret una sala on les papallones estaven totalment en llibertat. I a l'Insectarium, com diu el nom... doncs insectes! Tarantules, escorpions, formigues, abelles, insectes pal, insectes fulla... alguns dels mes rars que he vist mai!!



Tambe he tingut la sort d'estar a dins una Erabliere, el lloc on fan el producte mes tipic de la regio, que es el sauce d'erable, o Maple Syrup. Un liquid de color marro, amb gust a sucre cremat que fan a partir de la savia de l'arç, l'extreuen d'aquest arbre i la pugen a mes de 100ºC i la redueixen. Fent-lo mes espes i mes dolç. D'aquest producte en fan mantega, bombons, caramels, infusions...



Per accedir a l'album premeu aqui.

1 comentari:

MARTA ha dit...

Hola Francesc,
per fi entro al teu blog!!!!
Et felicito per les fotos,són precioses.

La sauce d'erable és d'una dolçor suau gens emfalagosa.A la Susanna (la meva filla) i a mi ens van encantar els caramels d'erable que ens vas regalar.Si mai tornes a Canadà pensa amb nosaltres i porta'ns en una miqueta més.

Rock live and no dead!!